Sistemele care au la baza tehnologia ozonificarii, ofera o dezinfectare completa, eficienta si rapida, datorita actiunii germicide a ozonulu, dar si a tuturor tehnologiilor folosite de catre generatoarele de ozon.

In urma multor studii efectuate, a rezultat faptul ca ozonul este eficient in eliminarea virusilor, a bacteriilor si a ciupercilor daunatoare organismului, iar OMS recunoaste faptul ca ozonul este cel mai eficient dezinfectant impotriva tuturor tipurilor de microorganisme.

Activitatea germicida a ozonului se bazeaza in mare parte de capacitatea mare de oxidare a acestuia.

Multumita acestei calitati, toate structurile celulelor macromoleculare, atat microbiene cat si cele non-microbiene (bacterii, mucegaiuri, virusuri etc.), sunt modificate, descompuse si dispar, fara a lasa reziduuri.

O alta calitate a ozonului care trebuie mentionata, este eliminarea tuturor tipurilor de mirosuri organice si chimice.

Datorita proprietatilor miraculoase ale ozonului, implicit cele dezinfectante si dezodorizante, generatoarele de ozon sunt folosite deja pe scara larga si prezinta rezultate in domeniul medical, cel alimentar, auto, tratarii apelor si recent a patruns si pe piata utilizatorilor casnici.

Ozonul este acel factor care distruge virusii si bacteriile, purifica aerul si apa, elimina mirosurile neplacute din aer, distruge sporii de mucegai si mucegaiul.

Este folosit in acelasi timp cu succes in operatiunile de curatenie, avand rezultate foarte bune in curatarea suprafetelor, dar si purificarea spatiilor interioare.

Atunci cand vorbim despre curatenie in interiorul locuintelor si a spatiilor de lucru si cele comerciale, dezinfectarea cu ozon este una dintre principalele alegeri care sta la baza firmelor de curatenie si a proprietarilor de locuinte.

Generatoarele produc cantitatea suficienta de ozon pe ora, care dozeaza in functie de temperatura din interiorul incaperii si volumul de aer al acesteia.

Aparatul indica si o perioada de interventie pentru dezinfectarea tuturor suprafetelor din interior, dar si purificarea aerului.

Principalele avantaje ale acestui procedeu, amintim faptul ca intreaga actiune este ecologica, nu lasa pete, lasa in urma sa un miros placut si actioneaza chiar si asupra instalatiei de aer conditionat, purificand-o.

Cu ajutorul unui ventilator, ozonul este recirculat, deoarece acesta trebuie sa patrunda in toate ungherele incaperilor in care este necesara actiunea acestuia.

Printre alte calitati ale definfectarii cu ozon, amintim faptul ca acest tip de generatoare, distrug instantaneu bacteriile si agentii patogeni periculosi organismului uman, fiind astfel unul dintre cele mai eficiente aparate destinate purificarii si dezinfectarii aerului.

Ozonificarez reduce semnificativ incarcatura microbiana si este foarte eficienta impotriva gripei, bacteriei E.coli, a stafilocolului auriu, salmoneleo, hepatitei, impotriva bacteriilor care provoaca infectii intraspitalicesti, a alergenilor si a sporilor de mucegai.

Datorita eficientei sale impotriva multor germeni patogeni existenti in aer dar si pe diverse suprafete, procedeul de ozonificare impiedica raspandirea microbilor si reduce in acelasi timp riscul de imbolnavire in spatiul in care a fost efectuat procedeul de dezinfectare.

Ozonul prezinta proprietati foarte importante:

  • Bactericide
  • Viricide
  • Fungicide
  • Dezodorizante

Aceste proprietati sunt recunoscute si acceptate de comunitatea stiintifica.

Ozonul este un agent oxidant foarte puternic, motiv pentru care, in concentratii mici pana la moderate, poate fi folosit cu succes in distrugerea microorganismelor daunatoare organismului uman, dar si a substantelor periculoase, precum COV-urile.

Toate generatoarele de ozon sunt promovate ca fiind metoda cea mai eficienta pentru curatarea poluarii, dar si eliminarea mirosurilor din aerul interior.

Avand in vedere toate proprietatile benefice ale ozonului, trebuie amintit faptul ca atunci cand este inhalat in concentratii mai ridicate, acesta poate avea efecte adverse asupra sanatatii.

Atunci cand descriem aceste dispozitive generatoare de ozon, putem folosi termeni precum ‘’oxigen imbogatit’’, ‘’oxge energizat’’, sau ‘’aer pur’’, fapt pentru care se sugereaza ca ozonul este un tip de oxigen ‘’sanatos’’.

Trebuie sa subliniem faptul ca ozonul este un gaz cu proprietati foarte diferite fata de cele ale oxigenului.

Indiferent de forma sa, inhalarea directa a ozonului poate avea efecte adverse asupra organismului, insa acest lucru nu il face mai putin eficient.

In urma tratamentului cu ozon , aerul din incapere este mai sanatos, iar spatiul este mai curat.

 

Care este roul unui generator de ozon?

Asa cum este evidentiat si cu ajutorul numelui, generatorul de ozon este un dispozitiv conceput pentru a genera ozonul in forma sa gazoasa.

Modul in care este produs acesta, diferta in functie de tehnica utilizata, dar si materialele folosite.

Metoda folosita la construirea generatoarelor de ozon este bazata in special pe tehnologia Ozone Tube with Corona Effect, sau mai bine spus: descarcarea electrica uniform controlata.

 

Despre generatoarele de ozon portabile

Despre generatoarele de ozon portabile, putem spune ca sunt la indemana oricui. Se pot muta cu usurinta in spatiile in care se doreste actiunea acestuia si cel mai important, nu necesita mult spatiu de depozitare si este foarte usor de utilizat.

Daca si tie iti place sa calatoresti, sau iti doresti ca spatiul in care iti desfasori activitatea sa fie dezinfectat si purificat, generatorul de ozon portabil, reprezinta solutia ideala pentru tine.

Deoarece ozonul este un oxidant foarte puternic, acesta tinde sa fie coroziv cu anumite materiale, acesta fiind si secretul abilitatilor sale de curatare.

Unele materiale care se folosesc la construirea generatoarelor de ozon pot fi deasemenea deteriorate.

Principalele materiale care in timp pot fi afectate de actiunea ozonului sunt: magneziu, cauciucul natural, nylon, otel si zinc.

 

Caracteristicile generatoarelor de ozon

Acestea trebuie sa prezinte un temporizator, pentru a putea seta atunci cand proceul trebuie sa inceapa, iar mai apoi, atunci cand trebuie sa se opreasca.

Controlul ozonului: Pentru a iti permite sa alegi productia de ozon necesara incaperii in care soliciti actiunea generatorului.

Instrumente de avertizare luminoasa si instrumente de masura, pentru a indica parametrii de functionare.