Nu stim daca si tu esti la curent, insa toate institutiile au inceput sa aleaga varianta dezinfectarii cu ozon impotriva COVID 19.

In contextul acestei pandemii, o foarte mare parte din institutiile de la noi din tara, dar si cele din intreaga lume, aleg ca si modalitatea suplimentara de dezinfectare a spatiilor si a suprafetelor, incredibilul si beneficul ozon.

Ozonoterapia este actiunea care ajuta organismul infectat sa oxigeneze mai usor organele, in conditiile in care functia plamanilor este mult mai redusa, aceasta terapie slabind totodata agresivitatea virusului.

Terapia cu ozon este un tratament nou, cu efecte deosebite in special in domeniul medical.

Ozonul este compus din 3 atomi de oxigen, iar ozonoterapia a pornit de la ideea ca la orginea oricarei afectiuni, sau probleme in organism, se afla o insuficienta de oxigenare a celulelor, astfel incat printr-un amestec perfect al celor doua gaze, se neutralizeaza toxinele acumulate de-a lungul timpului in corp, se regleaza pH-ul , se reduc inflamatiile, iar circulatia sangelui este imbunatatita substantial.

Cel mai mare beneficiu al ozonului este ca acesta combate hipoxia, lucru demonstrat ca se intampla la pacientii infectati cu COVID 19. Acestia prezinta probleme respiratorii, implicit diverse tipuri de pneumonii.

Pe langa beneficiile enumarate mai sus, ozonul creste imunitatea pacientilor.

Efectele miraculoase ale ozonului asupra organismului au fost descoperite si intelese inca din secolul XIX, iar in ultimele decenii au fost dezvoltate si puse la punct o multime de terapii si tratamente cu ozon.

Din fericire, in aceasta perioada, avem posibilitatea de a evidentia inca o data proprietatile incredibile ale ozonului.

Marconcini, profesorul din cadrul Universitatii din Pisa, afirma ca desi intelepciunea ne spune ca ar trebui sa asteptam rezultatele tuturor testelor clinice, acestea obtinute in urma unor cercetari aprofundate, ar fi cazul sa adoptam o alta atitudine.

Tot el spune ca exista anumite date medicale certe care atesta sensibilitatea la oxidare a virusului COVID 19, astfel ca, dintre toti agentii care il ataca, ozonul este al 3-lea cel mai puternic.

Prin urmare, folosirea ozonoterapiei este unul dintre cei mai puternici aliati in momentul actual.

Despre principiul de actiune al acestui tip de terapie impotriva COVID 19, putem spune ca este unul destul de simplu.

Ozonul este folosit in doze mici si in cure repetate. Administraea unei concentratii mari de ozon ar putea fi daunatoare organismului.

Se poate observa ca domeniul medical este din ce in ce mai receptiv la acest tip de terapie, considerata ca facand parte exclusiv din medicina alternativa, ozonoterapia constituie astazi un mijloc de lupta impotriva COVID 19.

Administrarea de ozon poate ajuta pacientii infectati cu COVID 19 sa isi imbunatateasca dramatic starea de sanatate , dupa doar cateva sedinte de tratament.

Pacientii care au fost pe punctul de a fi intubati si conectati la ventilatia mecanica, au reusit sa depaseasca aceste momente cu ajutorul terapiei cu ozon.

Ozonul prezinta o multitudine de efecte biologice benefice, doua dintre acestea fiind, imbunatatirea oxigenarii la nivelul tesutului si efectul imunomodulator.

Astfel se reduce raspunsul inflamator suferit de pacinetii infectati cu COVID 19 si sa nu uitam sa adaugam efectul sau viricid.

Dr. Alberto Hernandez explica faptul ca imbunatatirea starii de sanatate a pacientului dupa primul tratament a fost una spectaculoasa, rata respiratorie s-a normalizat, iar nivelul de oxigen a crescut.

Tot acesta sustine ca exista doua elemente cheie in agravarea infectiei cu coronavirus.

Deasemenea, ozonul contribuie la imbunatatirea transportului oxigenului catre tesuturi, facand sangele mai fluid, favorizand in acelasi timp valorile normale ale tensiunii arteriale. 

Prin urmare, ozonul permite tratarea cu usurinta a celor doua probleme fiziopatologice principale, pe care le prezinta pacientii infectati cu COVID 19.

Printre numeroasele beneficii ale ozonoterapiei, amintim inca o data cele mai importante 3 efecte:

  • Imbunatateste considerabil metabolismul organismului
  • Dezvola imunitatea si stimuleaza capacitatea de regenerare a corpului uman 
  • Detoxifiaza intr-o proportie condierabila

O revizuire clinica in ceea ce priveste efectele secundare ale acestei terapii, arata faptul ca sunt minime si pot fi prevenite.

Unul dintre cele mai relevante cazuri in care terapia cu ozon a avut succes, este scos in evidenta de catre rezultatele obtinute de medicii italieni.

Ei au fost cei care au descoperit ca ozonoterapia poate lupta eficient impotrita noului COVID 19.

Aceasta terapie este un tratament complementar in care este introdus 95% oxigen si un procent mic de 5% ozon, avand un rol extraordinar de benefic asupra organismului.

Aceasta procedura este foarte simpla. Se recolteaza o mica cantiatte de sange in care se introduse procentul de ozon si oxigen, iar sangele astfel tratat ajunge inapoi in organism prin simplul sistem de perfuzare.

In acest mod, ozonul medical creste productia de interferoni si creeaza peroxizi de ozon care altereaza structurile invelisului viral.

Imbunatateste imuninatatea organismului si microcirculatia, oxigeneaza celulele, ajutandu-ne astfel in lupta impotriva virusului COVID 19.

Ca si scurta poveste a terapiei cu ozon, putem incepe prin a spune ca ozonul a fost descoperit in anul 1840 de catre chimistul german Christian Friedrich Schonbein, iar de peste mai bine de 150 de ani, acesta este folosit in scop curativ si paliativ.

In anul 1930 apare un articol intitulat ‘’Utilizarea terapeutica a oxigenului in tromboza coronariana’’.

In ultimii 5 ani, in literatura medicala din Germania, au fost inregistrate peste 3000 de referinte, a catorva milioane de aplicatii, care arata eficienta si siguranta administrarii ozonului la pacientii care au fost diagnosticati cu diferite maladii.

Un alt efect benefic al terapiei cu ozon, in constituie stimularea functiei mitocondriale.